Halvtid.

Igår bokade jag biljetter hem. Min resa är snart slut. Om en månad närmare bestämt, och för en månad sen så vinkade jag hejdå till honom... 

Jag har gjort så många framsteg denhär månaden, jag har växt i migsjälv och jag har växt i franskan. Igår när jag gick hem från en myskväll med vänner så var det med huvudet högt. Jag var bara nervös sista lilla biten på min yttepyttegata. Ikväll ska vi ut på pub, ska bli såååå mysigt! 

0 kommentarer

Utflykten.

Idag var vi på IKEA. Tog lite halvkassa mobilbilder som jag inte orkar visa. Men vi var där. Det hände... Hahah. 
Sååå mysigt att gå runt på IKEA, utöver att infon var på franska och priserna stod i Euro så kändes det som hemma, på ett ganska obehagligt, men väldigt mysigt sätt. Vi kom också fram till att jag får gilla min favoritserie med Kurbitsar även om jag inte är från Dalarna, för jag har dalablod och bor på gränsen. 
 
Jag köpte julmust och billig vegetarisk pizza för framtida luncher. och det ska bli sååå gott. Skulle äta upp allt nu om jag inte vore så otroligt mätt från den fantastiska baguetten jag åt till lunch. ♥ Eller ah, julmusten är redan slut... 
 
Nu har jag dessutom sökt massa jobb, så nu håller vi tummarna för att jag får något att göra när jag kommer hem! 
 
 
0 kommentarer

Citaten.

Min lärare måste ha känt min tvivlan. Idag efter lektionen så sa hon (Jag översätter): Bra Sara! Du gör framsteg! Kom bara ihåg "il y a".
Jag blev så mållös att jag inte ens kunde svara, för somsagt, denna veckan har det inte alls gått bra. Det blev ett vänligt leende till svar och en extra tröstuppmuntringscroissant till mig på vägen hem. 
Det var faktiskt ett liknande citat som fick mig på bättre humör igår när vi satt och fika, för en utav de nyare eleverna sa åt oss när vi spydde lite galla över hur dåligt det gick, att han faktiskt tyckte att det gick mycket bättre för oss. Kanske inte ett proffessionellt utlåtande, men garanterat en komplimang! :) 
 
Så somsagt, känns mycket bättre idag, och dagens lektion var inte alls lika katastrofal som de senaste två dagarna. Så jag är på väg tillbaka en smula nu faktiskt. (Förutom att jag kände mig lite gammal istället när jag blev Madame:ad i butiken, haha) 
 
 
En till sak som sagts som får mig att le, är att när jag skulle gå till Puben i Måndags, så frågade lilltjejen om jag skulle ut, vilket jag svarade Oui på. Då ropar hon på pappa (återigen, jag översätter): PAPPA, HON GÅR UT! 
Varpå han svarar: Haha, det får hon, dethär är inget fängelse!. Hennes min då var en anings konfunderad, vet inte hur jag ska tolka det. Men jag fick ett gott skratt att ta med mig ut.
0 kommentarer