Ett år med viktväktarna.

För drygt en vecka sedan så var det ett år sedan jag gick med i Viktväktarna. Idag gick jag äntligen ner under 70kg-strecket! Har försökt sedan Mars någongång och har långsamt rört mig neråt, för att sedan gå upp igen och långsamt fortsätta neråt. Men idag, Ä N T L I G E N gick jag ner på 69,6. 69,6! Tre ynka kilo kvar till målvikt! 
 
Nu när det hjärnspöket är avklarat går jag på mitt nästa problem. Midjemåttet. Det har inte ändrats ett jäkla dugg på fleeera månader. Men mitt bäcken har tittat fram. Faktum är att det är äckligt vad lite hud jag har över detdär bäckenet (och så jävla ONT det gör när det slår i sängkanterna på jobbet). Men buken är sådär stor och putig som den alltid vart. Planen är att nu när jag sagt upp simkortet så ska jag försöka gymma mer istället. Simningen är skön, men det ger mig liksom inte så mycket mer just nu än att baddräkten påminner mig om att det enda stället den sitter lösare på är tuttarna. Jag vill fortsätta simma, men det kommer inte vara nån prio, jag kommer ju som inte igång igen. Mer fokus på muskler istället ska väl brännal bort det sista fläsket. 

Fysiska skillnader:
18,4kg minus på vågen, 
2 storlekar mindre på byxor, 
1-2 storlek-ar mindre på tröjor beroende på modell,
Å detdär förbannade bäckenet... ;)

Psykiska skillnader:
Jag orkar mer
Jag mår bättre, trivs mer
Jag äter bara en portion mat...
...och den portionen äter jag lååångsamt.
(Förutom när jag hungrig, då är det svårt att hejda gamla vanor) 
 
 (Jag vet att ni redan sett denna, men har inte haft sinnesnärvaro att göra nån ny. Skyller på huset) 
0 kommentarer

Augustifavoriter!

Så har Augusti nästan passerat! Den största favoriten i Augusti är självklart huset
Vårt underbara lilla 3 rum och kök. Våran källare med bullfrys och våran inglasade altan
Jag tycker om att klippa gräs, och har jag inget annat att göra så går jag och nyper knoppar på blommor, bakar äppelpaj (med äpplen från gården) och dagdrömmer om inredning! 
 
 
(Vad jag sedan tycker mindre om är det otroliga projekt som är renovering! Folk har sååå rätt när dom säger att man ska räkna med dubbelt så mycket tid när man renoverar. Det låter tråkigt och man hoppas man är undantaget, men det är man ju inte. Vi är snart uppe i tredubbla! HEJA! Men, när vi är klara, så lovar jag att det kommer vara såååå värt det, vi kommer få sååå fint! :D )
 
En annan favorit i Augusti har varit våtservetter. Egentligen är våtservetter emot mina miljöprinciper. Men det är ju SÅ praktiskt att ha engångsförpackningar i handväskan till exempel:
  • När du åker tåg och vattnet som vanligt inte funkar på toan. (komplettera med handdesinfektion)
  • På studentfest när man capsat.
  • När man är ute på stan och vill fräscha upp händerna från t.ex. Svett eller kladd från oklar källa... 
  • ... Som när man köpt glass och fått en tunn ursäkt till servett.
  • När man är ut på tur i allmänhet och ska äta, gå på toa eller bara tvätta smuts från t.ex. benen. 
Men just nu har jag dille på babyservetter och ansiktsservetter. Det är SÅ SKÖNT att dra av ansiktet med en kall våtservett efter en lång dag på jobbet. Samma med armhålorna om man t.ex. ska ut och gå efter jobbet och inte vill duscha, men bara fräscha till sig en smula. Så mycket mer praktiskt än en "raggardusch" som blöter ner kläderna på köpet! ;) 
 
Så mycket mer har inte hänt eller kommer hända i Augusti nu.
Hela livet går som åt till huset och promenader för tillfället.

 
 
Favoriter
0 kommentarer

Dagen idag! :)

TjohoTjoho! Idag tog jag mig an trappan i Kvarntorp igen. Puh, det var tio resor värre än första gången jag gick i våras. Inte i benen, benen använder jag ju jämt så där kändes det bättre. Men andningen! Jag skulle kunna skylla på att jag glömde pilla i mig pollentabletten, men detdär var nog faktiskt väldigt mycket dålig kondis med. Vågade inte gå ett varv till ensam iallafall ( Visst var det folk där, men hade varit skönt med nån som känner en utifall man tuppar av. ;) ) Så jag gick ett extra varv uppepå, sen gick jag ner till bilen och for till Hjortkvarn. Bildade en mindre kö när jag köpte med mig 3,2kg glass hem till bullfrysen* som kom med huset! ÄLSKAR bullfrysar! 
 
*En frys i källaren som man fyller med godsaker!
 
Annars händer det inte mycket, igår målade jag elementen i vardagsrummet, idag hade jag tänkt klippa gräset, men jag kan ju inte starta gräsklipparn själv.  (piiiinsamt!) Så det får vi ta imorgon! 
 
0 kommentarer