Sorgen.

Det finns tillfällen som etsar sig fast, ibland vet man att man aldrig kommer glömma det, och ibland så vill det bara inte lämna huvudet. Som när man hörde en låt för första gången, och kände i hela kroppen att man blev kär. Och inte på det sättet att du väntat på ett nytt album och plockar upp skivan ur brevlådan och springer in till vardagsrummet och försöker slå igång den på pappas stereo. Utan dendär när du sitter i bilen vid macken på väg ut från Virsbo och hör Ellie Gouldings version av Your song för första gången, på radion, nån krispigt kall och vit decemberdag 2010. 

Sen har vi de negativa, som dendär septemberdagen 2001 när du var hos frisören och hörde talas om World trade center för första gången.
 
Idag blev jag förmodligen ett sådant tillfälle rikare. Jag satt i arbetsbilen och försökte koppla upp mobilen på Bluetooth för trevligare underhållning än helgradion medan jag väntade på en kollega. När hon kommer mot bilen så hör jag något om någon Lasse Hm-ström som dött, jag höjde radion för att höra om de skulle säga namnet en gång till. När jag förstod att det rörde sig om Brasse så gick det en il genom kroppen. Fina, fina Brasse. Han som varit ett roligt inslag i mitt liv så länge jag kan minnas.
Det är en stor förlust, och jag är ärligt ledsen över hans bortgång.
 
Bara förra veckan så satt jag med en äldre kollega i bilen och disskuterade precis sketchen härnedan. Det är helt fantastiskt att han (och Magnus såklart) verkligen har nått alla generationer, att det finns en länk som vi alla förstår. Idag är vi alla lite nedstämda och jag hoppas att mina framtida barn kommer att uppskatta Brasse på samma sätt som jag har gjort.
 

Sov gott nu Brasse!
0 kommentarer

Trollstigen.

Pass opp! Det är en mindre bildbomb. Sen är det detdär med alla berg, som är nästintill lika, har försökt att separera och ta bort de flesta bilder som är på samma berg, men kan vara olika moln och redigeringar (har blivit ännumer experiment nu när man lärt sig lite nya saker...), som gör att de hamnat med ändå. Ni får helt enkelt bläddra förbi eller något om det blir för jobbigt ^^, 

Men, för att fortsätta på andra dagen, när vi fått i oss lite frukost så styrde vi upp mot Trollstigen.
(Brusen som står där är förövrigt GRYMT god!)
 

Ett litet stopp precis nedanför själva stigen
(Här är nog det tillfället jag hatat bergen mest, så störande skugga.)
Vi fick akta oss lite för bussar ibland... 
Lycklig tjej! (Fotad av Hannah, mina inställningar och redigering) 
När vi väl kom upp till utkiksplatsen så började regnet falla, så med en plastpåse på kameran var det bara att smattra av några bilder och hoppas på det bästa. Detta var då det som blev det bästa:
När vi kutat till bilen så åkte vi en bit bort för att inta våran lunch.
När vi var klara här så åkte vi ner igen, gjorde några stopp till på vägen tillbaka,
så andra dagen är långt ifrån slut....
1 kommentar

Byrån.

I förrgår var vi somsagt till IKEA. Det blev en Hemnesbyrå. Väldigt fin och bra, men det krävdes ganska mycket att få ihop den, satte plankorna i lådorna fel på 3 lådor och fick göra om, satte även in bottenplattan åt fel håll på en låda. Slog mig på tummen (Gör fortfarande ont, men är inte ens lite svullet. :O ), rev upp böjen på långfingret och slog av en plastspik. Men jäklar vad bra det känns att den är uppe! :D (Och ni får leva med min spegelbild i glaset ;)
Vi hade en liten diskution om hur vitrinskåpen skulle stå, det förslaget som vann var att ha dem på kanterna, och vips kunde jag ställa fram lite fina böcker! Några har dock fått byta plats med de jag har i mitt nattduksbord inne i sovrummet. (Något spännande jag la märke till var när jag skulle vända på "Guide de la photographie" eftersom jag trodde att den var uppochner, var att alla mina franska böcker bara hade texten åt andra hållet. Detsamma med kurslitteraturen jag hämtade igår. Sånt sätter fart på huvudet. Varför gör de så? Finns det någon praktisk anledning? Ligger de med Framsidan uppåt på hög så är ju texten uppner? No logic. Nån som vet varför?)
De fina "ekorrarna" till höger är salt och peppar "behållare" som jag fick sist jag var hos farmor. 
Och så muminmuggarna, alla på plats! Vet dock inte vars jag ska göra av årets vintermugg som är beställd.
1 kommentar