Update om armen.

Jag var in och röntgade armen igår. Eftersom den pulserade av smärta i Söndags när jag kom hem från jobbet. Lika bra att ta tag i det tänkte jag... När jag väl satt hos doktorn var det så pinsamt, för det gjorde ju inte ont alls när hon gjorde sina tester. Men faktum är att jag har skitont om kvällarna, jag antar att det sliter när jag använder handen under dagen. Hursomhaver, hon trodde på mig iallafall, skickade in mig på röntgen och sa åt mig att vila i 10 dagar. Röntgen visade att allt såg precis ut som det skulle. Inte ens nån led såg tokig ut. Så jag undrar ju vad det är som gör ont egentligen? Haha. Hursomhaver.. Att vila sin "huvudhand" är inte det lättaste. Jag plockar ut mjölkförpackningen som vanligt, jag dammsuger som vanligt. Plockar grejer med höger på ren rutin, och nu sitter jag här med en arm som fullkomligt svider efter dagens bravader... För när jag ändå var igång så passade jag på att sticka klart min ryggsäck. MEN till mitt försvar så lindar jag faktiskt upp handleden så den är så gott som oanvändbar och håller bara "stöd" och låter vänstern jobba, FAKTISKT. ;)
 
MEN, det var bara eftersom jag hade lite deadline på den. Nu när den är klar så LOVAR jag att min hand ska få leva apatiskt äääända fram till 9:e. Jag LOVAR!
 
 
 
0 kommentarer

Status.

Efter mitt fall i fredags så har jag insett att min handled kanske blev lite mer skadad än jag först trott... I Lördags så var det ändå helt okej, men när jag öppnade garageporten så högg det till, samma när jag drog i handbromsen en stund senare... Lindade om handleden ordentligt i Måndags eftersom jag var bokad på jobb, och det gick ändå helt okej, fick skippa tabatan dock. Igår fick handen vila, och den ska få vila resten av veckan också så jag klarar av att jobba i helgen. PepparPeppar så känns den faktiskt bättre redan, så om jag bara tänker på att ta det lugnt så ska det väl gå vägen dethär. :) 

Har iallafall fått ta en paus ifrån vantarna, synd eftersom det är såååå liiiiite kvar. MEN flerfärgsstickning är jobbigt nog med friska händer och leder. Så får lalla på med mina simpla enfärgade oavancerade projekt. Tur att en har lite att välja på! :P
 
0 kommentarer

Angående sockret.

Jag kände att jag ville skriva ett inlägg om min plan, mest för min egen skull, så jag har det svart på vitt hur jag faktiskt tänker.

När jag började med viktväktarna så slutade jag faktiskt äta fikabröd mer eller mindre. Mest pga denna förbannade trend att ha mandel på exakt ALLT. När jag väl ville unna mig ett wienerbröd eller kanelbulle så kunde man ge sig fan på att bageriet gödslat med mandlar. Så jag slutade helt sonika med nästan allt fika, och jag saknar det inte.

Godis var faktiskt också lätt att sluta med. Godis är ju egentligen inte gott, så det var väldigt lätt att kontrollera och bara äta lite om kvällen då och då. MEN just nu har jag varit inne i en period då jag helt enkelt bara inte kan sluta äta kinapuffar om jag öppnar en påse. Det är ju SÅ HIMLA GOTT!
 
I Februari slutade jag ju dricka lightläsk. Det är nån jäkla dumhet jag drog till med efter jag var tillsammans med en diabetiker, och eftersom lightläsk var gratis på VV så var det enkelt att bara fortsätta. Men så tänkte jag att det var dags att sluta med aspartam, och faktum är att jag druckit mycket mindre läsk eftersom jag inte alls har samma sötsug som efter en Pepsi Max. MEN jag gick upp 2 kilo väldigt snabbt efter det, plus att när jag nu ställde mig på vågen efter ytterligare någon månad så hade jag gått upp 2 till.

Jag skyller inte enbart på läsken. Finns många orsaker till viktuppgång, men läsken hjälper absolut till. Därför tänkte jag helt enkelt bli av med läskberoendet, en gång för alla. Jag läste någonstans att fullmåne är ett perfekt tillfälle att avsluta saker, och eftersom jag tror på flummiga saker (jag menar, bara livet i sig är ju flummigt), så provar vi med det. Kalla det fånerier och placebo om ni vill, men placebo behöver ju inte vara negativt. Jag menar, funkar det så är det ju skitbra? ;)
 
Hursomhaver, jag tänker försöka vara striktare första veckorna genom att inte släppa in onödigt socker alls. Då snackar vi alltså onödigt i mina ögon. Min heliga råsockerbit i teet får vara kvar! ;)

I framtiden sen så tänker jag mig att lite godis ibland är okej. Efterrätter och fika är också okej. Jag fikar somsagt sällan nuförtiden, så en och annan bit hemlagad rabarberpaj (eller äppelpaj senare i höst) är självklart okej. Samma gäller bullar/efterrätt om en är bortbjuden. Men läsken hoppas jag på att utesluta helt. Kanske till kalas, eller till drinkar. Men aldrig mer till vardags.
 
Hälsa Viktnedgång
1 kommentar