Vardagen?

Sådärdå. Tilllbaka till någon slags vardag. 
Nu är jag arbetslös, på heltid. Skoj! 
 
Därför händer det väl egentligen inte så mycket, söker jobb och idag tog jag en fika med Anna och Maria. Imorgon ska jag hem och hämta mitt CV i plural som mamma har skrivit ut åt mig, samt min overall och vårjackor och skor osv. Så nu ska jag försöka packa upp så jag kan ta med mig väskan hem. Sen ska jag laga mat åt min Sambo och ikväll blir det tidigt i säng. 
 
Ska försöka ta lite fina vårbilder nån dag också. Fantastiskt vad mycket blommor det finns ute nu! :O 
I MARS! 
 
 
0 kommentarer

Hemresan.

Nu är jag hemma i Närke. Min fina Närkesslätt. Ute lyser solen, jag har balkongdörren öppen och solar benen i Soffan. Då och då kommer det en vårdoftande vindpust och jag känner att trots att det är jobbigt att gå "bakåt i tiden" så är den Svenska våren min favoritårstid och tvärtom blir jag ganska glad att det ibland går att få "allt". 
 
Resan hem igår gick super! Lilltjejen hade dock stängt av pappans larm, så hade inte jag gått på toa och råkat väcka honom så hade jag fått ställa mig och börja banka på dörren.. ;) När jag skulle iväg så frågade hon om det skulle komma en ny Sara sen. Mitt hjärta smälte lite, fina onge! 
 
På flygplatsen skulle jag nyttja mina franskakunskaper, men när jag skulle fråga om väskorna skulle följa med hela vägen så frågade jag på Engelska för att undvika missförstånd. Sen fortsatte hon prata engelska med mig när vi löst väsksituationen.. Attans! 
 
Flygen gick fantastiskt smidigt, i tid och lite till! Charles de Gaulle var svintråkigt och kvavt, men jag kom hem, och förutom världens finaste så stod Mamma och ett gäng till och överraskade mig i Terminalen! ♥ Jag är så lyckligt lottad som har så fina människor omkring mig. Jag är så glad, för varenda en! Önskar att jag hade haft olimiterat med bagage å pengar så jag kunde ge souvenirer till varenda en av er härhemma! Så mycket tycker jag om er! ♥
 
Å här kommer en bild på mig, från sista dagen i Peyrou, med den envisa vinflaskan, fotot är taget av Ragnhild. 
 
0 kommentarer

Målen del II.

Nu sitter jag eventuellt kvar på planet, eventuellt på Charles de Gaulle. Hursomhaver, hur gick det nu med mina mål? 

Målen med franskaresan:
° Kunna föra en dialog på franska
° Se och förstå den franska miljön och kulturen
° Besöka en vingård
° Få vänner att prata franska med
° Äta sniglar
° Uppleva annan fransk mat, efterrätter och sådant
° Upptäcka meeeer fransk musik, gärna gå på konsert med lokala artister.
° Ta måååånga vackra bilder.
 
Nummer ett, föra en dialog på franska. Jomen, det är nog relativt, jag kunde prata med mina klasskamrater, får ibland fylla på vokabulären med engelska, men i övrigt är det faktiskt helt okej att föra en dialog så länge motparten har tålamod och pratar långsamt. 
 
Kulturen, ja, alltså... Jag har käkat croissanter, säkert mer än vad en genomsnittsfransos gör. Jag har säkert gått upp några kilo på grund av just detta. Familjen åt mest vegetariskt eller paj, kändes varken franskt eller ofranskt. så vet inte hur det har gått med matbiten och kulturbiten egentligen, men har upplevt en hel del kulturskillnader denna vecka med en klasskompis från Laos. 
 
Inte heller har jag besökt en vingård eller ätit sniglar, men faktiskt, så bryr jag mig inte så mycket om det, det kommer sinom tid. 
 
Vänner har jag fått, väldigt fina och glada vänner och jag är glad för varenda en och kommer anstränga mig att hålla en fin fransk kontakt med så många som möjligt! 

Fransk musik då? Jodå, har utforskat mycket på spotify, har inte tagit mig iväg på någon konsert dock. Tyvär. Men jag har haft desto roligare på quizkvällarna på Robin Hood. :) 

Och så var det dethär med bilderna... Haha. Jag har iallafall fått fina bilder, även om jag kanske inte riktigt tagit så många och precis de jag tänkt :P 
 
Så, jag har väl egentligen inte uppnått ens hälften av målen. Men inte sjutton är jag missnöjd för det! 
Jag har fått en sån fantastisk upplevelse! Jag har träffat fina vänner, jag har pratat franska och upplevt ett annat slags liv. Jag har druckit såååå många smoothies och ätit ännu fler croissanter. Jag har övat på tålamod med värdbarnet och jag har sluppit laga mat. Jag har fått mer förståelse om vem jag är och jag ångrar varken något jag gjorde eller inte gjorde. Denna resa var perfekt, precis så som den blev och var, varför skulle jag vilja ändra något? 

 Bilden är tagen av Elin
0 kommentarer