Sedan sist

Det blev lite oavsiktligt tyst. När jag kom hem från Oslo drabbades jag av förkylning och obligatorisk närvaro i skolan. Det lämnade inte mycket ork över till bloggandet.

Vi hade det otroligt mysigt i Oslo och somsagt så hittade jag lite nytt garn till Bettyjakke och ett par matchande knappar direkt. Tyvärr hittade jag inte riktigt de knappar jag ville ha till den som redan finns. Detta TROTS att jag hittade knapphimlen på husfliden...!

Efter att vi kom hem var det uppstartsvecka för praktiken, med obligatorisk närvaro. Mitt i allt det så insåg vi att min bil hade fått ett läckage, men tur i oturen skulle jag ändå hem till mamma för att gå på syfestivalen. Så medan jag satt och spann hos Charlottendals gård, så blev lelle Fårrden omsorgsfullt behandlad hemma.
 
 
Från syfestivalen fick jag inte med mig någon ny tröja som jag sagt, däremot har jag blivit himla duktig på att bara köpa garn om jag har ett tilltänkt projekt... Nåja, nästan...

Ursäkta den dåliga bilden, men har inte haft sinnesnärvaro att fota ordentligt. De åtta nystanen uppe till höger ska bli ett par vantar.. Yep, alla 8! (Eller nä föresten, nu ljög jag. 7 av dom. Köpte det svarta att matcha utifall nån av färgerna inte blir som jag tänker). Det gula längst ut till vänster blir en färdig mössa ikväll. De två brun-ish brevid ska eventuellt paras ihop med två gröna nystan jag redan har till en Shrug* OM dom passar så bra ihop som jag hoppas. Minisarna är det enda som är okynnesköpt (Nu ljög jag igen, det gula hade jag faktiskt ingen plan för, blev bara kär, sådär som jag blir i Fru Valborgs garner MEN det är det enda jag har påbörjat, så det har kompenserat sigsjälv tycker jag) Sedan blev det mest pyngel, stickmarkörer, favoritstickorna i nya storlekar och sockblockare!

* En sjal med ärmar typ
 

 
Nu då? Nu har jag flyttat in tillfälligt i ett litet rum i Linköping där jag ska göra min praktik. Jag ska lära mig allt om konferenser och det kommer bli såååå kul! Men har snabbt märkt hur bortskämd jag blivit av bilen. Jag har en kilometer till praktikplatsen och jag håller på att frysa sönder. Visserligen har det blåst väldigt mycket hittills denna veckan. Men just nu har jag svårt att tänka mig att vi har kommit in i vårmånaderna och att det är vår när jag kommer tillbaka till Hyttan i Maj... Mycket svårt att tro det!
0 kommentarer

Hedda mittens

 
Blev helt kär i dethär mönstret när jag såg det förra veckan och jag hade faktiskt många bra garnalternativ hemma så jag startade det i förrgår. Just detta hade jag egentligen köpt med ett par strumpor i tanken. Men detta blev SÅ mycket bättre! Gick dock inte åt lika mycket som det skulle gjort till strumporna, så nu har jag ändå ett nystan av var färg kvar. Funderar på om det räcker till en matchande mössa, eller om jag skulle göra ett omvänt par till, annars åker dom kanske på donering. :) 

Befinner mig föresten i Oslo just nu, följde med sambon och hälsade på hans kompis. Så idag har jag faktiskt gått på garnbutik och köpte ljusblått garn att göra en till bettyjakke med! Denna gången köpte jag faktiskt knappar direkt, så nu behöver jag inte vela på den med. ;)
0 kommentarer

Bildbomb på Comfort Fade

Gick upp tidigt idag. Tanken var att det skulle vara fint väder så jag kunde få lite fina morgonbilder. Men jag hade ju inte kollat alls vad det skulle vara för väder, jag bara hoppades på fint.
 
Nåja, det var iallafall inte snöstorm. Hade dock glömt att det var slut på batteriet i fjärrkontrollen, så fick köra på springaframochtillbakametoden. Kameran hade också dåligt batteri (och kylan gör det ju inte bättre), men körde på tills den tog slut, orkade inte byta. Men fick ju några fina bilder, även om de flesta har tveksam skärpa eftersom jag hatar att ställa in den själv när jag kör på självutlösare och måste finjustera.
 
Men konstaterar också att tröjan faktiskt behöver en omgång blockning, så har en ursäkt att ha en till fotoshoot snart igen (med fjärrkontroll)!

 
Bilder Stickat
0 kommentarer