Hedda mittens

 
Blev helt kär i dethär mönstret när jag såg det förra veckan och jag hade faktiskt många bra garnalternativ hemma så jag startade det i förrgår. Just detta hade jag egentligen köpt med ett par strumpor i tanken. Men detta blev SÅ mycket bättre! Gick dock inte åt lika mycket som det skulle gjort till strumporna, så nu har jag ändå ett nystan av var färg kvar. Funderar på om det räcker till en matchande mössa, eller om jag skulle göra ett omvänt par till, annars åker dom kanske på donering. :) 

Befinner mig föresten i Oslo just nu, följde med sambon och hälsade på hans kompis. Så idag har jag faktiskt gått på garnbutik och köpte ljusblått garn att göra en till bettyjakke med! Denna gången köpte jag faktiskt knappar direkt, så nu behöver jag inte vela på den med. ;)
0 kommentarer

Bildbomb på Comfort Fade

Gick upp tidigt idag. Tanken var att det skulle vara fint väder så jag kunde få lite fina morgonbilder. Men jag hade ju inte kollat alls vad det skulle vara för väder, jag bara hoppades på fint.
 
Nåja, det var iallafall inte snöstorm. Hade dock glömt att det var slut på batteriet i fjärrkontrollen, så fick köra på springaframochtillbakametoden. Kameran hade också dåligt batteri (och kylan gör det ju inte bättre), men körde på tills den tog slut, orkade inte byta. Men fick ju några fina bilder, även om de flesta har tveksam skärpa eftersom jag hatar att ställa in den själv när jag kör på självutlösare och måste finjustera.
 
Men konstaterar också att tröjan faktiskt behöver en omgång blockning, så har en ursäkt att ha en till fotoshoot snart igen (med fjärrkontroll)!

 
Bilder Stickat
0 kommentarer

Fade-igan klar!

Igårkväll avslutade jag äntligen min Comfort Fade Cardigan. Idag fäste jag de sista trådarna. Imorgon ska jag ta mig en tur och se om jag kan ta lite bilder. Egentligen skulle jag behöva blocka* den innan jag tar bilder. Men kan som inte hålla mig! Kan ju ta bilder igen sen liksom. Dessutom är det stickat i Superwashbehandlat garn, som är känt för att töja ut sig, så vill egentligen inte blöta ner den i onödan.
 
 
Den blev så himla bra! Var så osäker på om det verkligen skulle bli det, är ännu inte helt hundra på exakt var jag ska börja dela för ärmar för att det ska passa mitt tycke. Dessutom kändes ärmarna som att de var gränsfall till för smala, men när allt var klart så kändes det ändå bra (skönt, då slapp jag sticka om dom!). Dock är de liiiite lite korta, och då stickade jag dom ändå längre (som vanligt)....

Håll utkik här imorgon för lite bättre bilder! ;)
 
*Blocka = när man stickat färdigt ett plagg, så kan man väta ner det och sträcka ut det så det får önskad form.
0 kommentarer