FibreShare

I somras fick jag för första gången höra talas om FibreShare. Ett "jippo" där man signar upp, betalar en summa (7 dollars) och fyller i ett formulär som man sedan paras ihop med någon annan. Eller, två annan. En man skickar till, och en man ska få ifrån. Minst 200g fiber ska paketet innehålla. Garn i mitt fall, eftersom jag är stickare.
 
Jag signade alltså upp sedan på den sista rundan för iår i Augusti.

Jag fick skicka till en tjej i Norge och skickade iväg lite svensk ull, svensk choklad och Örebrote, plus lite tillbehör i from av egengjorde stickmarkörer och en egensydd lavendelpåse.


Jag fick sedan mitt paket ifrån Tyskland:
 
 
Alltså WOW! Det var så kul att få öppna alla små paket! Och det roliga är ju att man blir så utmanad! Om man bara tittar till fiber hade jag nog aldrig köpt någon av donut-nystanen... Men jag älskar dom!
Det gula ska jag sticka in i nästa parti i min marled magic, väntar bara på att tummen ska återhämta sig så jag kan göra Brioche igen. De två gröna funderar jag på om de ska få bli mössa, antingen med varandra, eller om jag hittar en ny partner åt respektive, för det ena ÄR lite tjockare... Resten får vi se vad dom vill bli sen! :)
 
0 kommentarer

Dagens trip

Åkte hem till Farmor idag, vi hade en fin dag, jag, hon och pappa. Vi gick på promenad i hösten och åt god mat.
 
Med risk att låta som cirka alla vuxna: Denna lekstugan var sååå stor! Och en kände sig så häftig när jag äntligen kunde klättra upp på taket! Så mycket minnen som skapats i denna trädgård, på dessa gräsplättar. Alla såpbubblor som än idag får mig att tänka på farfar varje gång jag diskar.

 
 
0 kommentarer

JAG STICKADE EN T-SHIRT

Som Julia sa, när hon hjälpte mig att fota domhär bilderna: Vadfan stickar man en t-shirt för?!

Men en underskattad grej i stickning är just sommarplaggen, vardagsplaggen. Detta linnet är stickat i Superwash-ull och värmer därför inte lika mycket som obehandlad ull. Men sommarplagg stickas annars gärna i bomull eller lin.
Men faktum är ju att ullen är smart, och funkar faktiskt bra på sommarn också genom att stänga värmen ute. Men denna sommaren har man ju helst velat gått naken, så det hade ju inte spelat någon roll...
 
Till nästa sommar tänker jag sticka mig några fina linnen, i ULL! Kommer nog göra en och annan t-shirt till, så himla praktiskt att slippa göra TVÅ långa ärmar. :)
 
 
0 kommentarer