Första etappen.

Yep, nu befinner jag mig i Fagersta, mellanlandar och packar om en smula, samt fikar med så många jag kan klämma in. Idag åt jag middag med Jenny, åh vad jag har saknat Jenny! ♥ Imorgon ska jag hinna med att träffa Pi-syster-Elin och sedan bär det av mot Västerås där jag blir upplockad av världens bästa Linn! 
Somsagt, världens lyckligaste är jag som har så mycket fina människor omkring mig. 
Vet inte riktigt vad jag ska iväg och göra. Men det är vad jag vill, jag gör det för min skull, det är 8 veckor. Kom igen nu tjejen! 

Det gjorde riktigt ont i mig att gå ifrån sambon och sätta mig på tåget idag, sedan släpade jag min rullväska i snömodd genom hela Fagersta. Med betoning på SLÄPADE, ibland fick jag gå baklänges och dra med båda armarna. Och jag blir så arg på Fagersta, för varenda kotte bara skratta eller stirrade på mig som om jag vore en alien. EN människa visade medlidande, EN enda. En glad rund gubbe tyckte synd om mig och visade något tecken på medkänsla. Så otroligt ovant med denna otroligt kyliga småstadsjargong som finns i Fagersta. Saknar den inte ett dugg.
 
Hade inte fått i mig någon lunch heller, så när jag kommer innanför dörren, äntligen ställt av mig väskan och kan slappna av så ringde mamma och sen brast det. Fick snyfta av mig en liten stund och ringa upp igen. Som tur är har jag transport större delen av resten av resan nu så det värsta är förhoppningsvis över. Men klarade jag de sista hundra metrarna (Seriöst, att gå mammas gata var riktigt plågsamt, ville bara lägga mig ner och köra huvudet i snön.) så ska jag väl klara vad nu världen kastar på mig. Nu är jag stark! (oh, kom just på att det finns något som heter träningsvärk. Undrar hur min karma ser ut nuförtiden....) 

(droppade pärlorna och gummisnoddarna häromdagen för en ordentlig genomtvätt, de har blivit så otroligt torra så provar lite nya tvättekniker för att se om det blir nån ändring. Annars blir det ny hampatvål när jag kommer hem sen.)
 
 

 

0 kommentarer

Böckerna.

Och så slutligen bestämde jag mig! 
Jag åkte till Marieberg, för jag tänkte att EN bok lär jag ju ha, ska ändå resa i tolv timmar. Så gick till akademibokhandeln på Marieberg, gick läääängeläääänge och letade,. hittade inte en enda. 
Gick ändå ett sista varv, och BAM. Då hittade jag "Året utan sommar", jag är ju så intresserad av biografier och fakta, läser mer sådant än romaner nuförtiden. Jag vill känna att det är på riktigt, visst kan jag föreställa mig hur det känns att kämpa för sitt liv i en roman också, men när man ändå har en konkret händelse, något man läst om i nyheterna. Att få det berättat för sig ur första perspektiv är något särskillt. Och framförallt intresserad är jag i Utøya. Har tre böcker sen tidigare, (varav jag bara läst en, har en jag gråter bara jag tittar på, så har inte kommit dit än) och har spanat på flera andra, bland annat denna. Samt att jag väntar med spänning på att Åsne Seierstads bok ska komma på pocket (Snåljåp). (Och nu när jag skulle titta efter Geir Lippestads bok för att säga att jag verkligen LÄNGTAR efter den så ser jag ju att den är på sjuk REA! :O Den klickar jag hem på en gång, men den får vänta tills jag kommer hem, vill inte resa med inbunden bok.)

Sedan hittade jag iallafall helt plötsligt sju böcker till jag ville ha och uttnyttjade därför deras 4 pocket för 3 erbjudande. Och valde utöver Året utan sommar, en fransk bok (Dagarnas skum) som jag tänkte börja med, den verkade sådär konstig som alla fantastiska franska filmer är, så tänkte att jag läser den på svenska på vägen ner, köper den på franska därnere (Jag ska hitta den bara), och läser den på vägen hem. Sen ser jag filmen. :)

Sedan blev det en till Roman, Fjärilseffekten, verkar sådär mystisk och mindblowing.
Och till sist. Kristian Gidlunds bok. De får följa med allihopa, de är ju inte så jäkla tunga. Väskan ligger på 16kilo nu btw när den är färdigpackad, så det blir kjempebra! NU VILL JAG ÅKA! :D 
 
 
0 kommentarer

Pirret.

Två dagar kvar i Kumla
En kväll i Fagersta
En och en halv natt i Stockholm
3 Timmar i Paris
5 Timmar på Tåg
Sen är jag framme! 

Det knyter sig i magen av förväntningar! Packningen står för sista invägning (Hoppas jag håller 15kg!), tandköttet är snart besegrat (Pepparpeppar), musiklistorna är på ingång och en resebok ska inhandlas imorgon. 
Nu vankas det återigen fika med Anna på Sveas. ♥
 
 
1 kommentar