Telemarkskofte

Igår slängde jag upp en telemarkskofta på stickorna! Efter att ha avslutat en av de hemskaste tröjorna jag någonsin varit med om (jag ska blogga om den så småningom, men just nu ska den få hänga i garderoben och skämmas en stund innan vi blir sams igen), så har jag iallafall bestämt mig för att göra en rolig norsk kofta igen! Beställde ett garnpaket i början av året för att peppa mig att göra klart ovan nämnda kofta, och då gick det fort! ;)

Så, somsagt, igår var det dags, satte fart på stickorna, tog en paus för att gå på bio (Star Wars) på eftermiddagen. Apropå det, det är så udda att gå på bio på dagen, man får en sån skev tidsuppfattning. Ännu värre på sommaren när det är LJUST när man kommer ut från bion...! När vi kom hem påbörjade jag iallafall mönsterdelen, vid klockan 23 bestämde jag mig för att gå och lägga mig... TRODDE JAG. Den var ju förtusan 01! Ehehe, där var den dygnsrytmen förstörd...  (den beige:a markören är där jag avslutade igår...)
 

Detta projekt blir en "första gång"... jag ska faktiskt steeka! (=KLIPPA I KOFTAN, HJÄLP!) övervägde att skippa det, men kom på att alternativet är att sticka flerfärgat på avigsidan (never again!), så det är bara å bita ihop. Alla gör det, hur svårt kan det vara?

(PS. sådär gröna var inte bilderna när jag sparade dom, är dom gröna för er?)
 
 
1 kommentar

SKAM

Så har jag också tittat igenom Skam. Mest för att se vad folk pratade om, och till en början var jag rätt besviken.
Missförstå mig rätt. Sjuuukt välgjort! Älskar upplägget, älskar karaktärerna, det är liksom äkta, och skådespelarna är liksom tusen gånger bättre än vuxna svenska.

Men början var liksom bara helt okej, visst, jag kunde inte slita mig, men jag förstod liksom inte varför alla var så desperata på mer? Det var en bra serie, punkt. Nånstans i mitten på andra säsongen höll jag på att ge upp. Men sen hände något och jag var fast på riktigt. Sen kom tredje säsongen och fyra avsnitt in så orkade jag inte mer, men eftersom jag inte heller gillade andra säsongen så gav jag det en chans till efter en dag eller två.... Och alltså, I'll admit it. I love it!
 
Nu längtar vi efter säsong 4. Tills dess ska jag väl bli klar med de sista 4 säsongerna av Gilmore Girls så jag kan titta på den nya!

 
0 kommentarer

blabber.

Nu har terminen börjat, det firar kroppen med mensvärk ena dan och mensmigrän på nästa. Puh! Ibland längtar man tillbaka till ett liv med jobb, där man bara kan gå dit och göra det man ska. Inte måste ta in en himla massa nytt hela tiden.
Idag har det visserligen varit självstudier så jag har ju inte behövt lämna hemmet, men jag måste likförbaskat försöka läsa boken trots att det dunkar innanför pannbenet.
 
Åkte iallafall ut en sväng för lite syre och skaffade gymkort och handlade mat. Så imorgon ska jag prova på Piloxing! Eftersom det är helt omöjligt att hitta ett gym som kör BodyBalance nån annan tid än jämt när jag inte har tid. Så får jag hitta en ny favorit.

Har föresten varit utan läsk och godis i två veckor nu. Har faktiskt gått så mycket bättre än jag trodde! Visst längtar jag efter sockerkaka (seriöst, jag drömde tillochmed att jag bakade sockerkaka häromnatten), kladdkaka, kinapuffar, pepsi, vaniljcola, chokladfudge och chokladkex.... Men överlag så tycker jag det går bra och vågen rör sig sakta neråt igen. Jag hoppas nu att jag ska komma igång med träning på riktigt igen.
Måste kanske köpa mig ett par rullskidor också. Går trögt att försöka träna till Vasalopp när man bor på Sveriges snöfattigaste plätt (har ej källa på det, men är nästan säker på att det är sant).
 
 
0 kommentarer