Livsreflektioner

 För snart ett år sen så gjorde jag en lista på allt jag bockat av från min Bucketlist. Kom och tänka på det igår när jag var på introduktionsmingel inför min kommande utbildning. För när man lär känna många nya folk, på en gång, i den situationen, så blir man ändå varse om allt man faktiskt HAR hunnit med när man går igenom det för 10:e gången. Första gången jag gjorde detta var 2012, 20 år gammal och kom direkt från 4 år i gymnasiet... Hade liksom inte så mycket att komma med.

 Nu har jag helt plötsligt gjort en halv akademisk utbildning, bott i Frankrike, jobbat i hemtjänsten i två år och är ändå bara 24. Utanför allt detdär så har jag dessutom roadtripat i Norge 2 gånger och skaffat hus och slagit mig till ro i Kumla.

Jag blev liksom lugn av detta, tiden må gå fort. Men man hinner! Jag är mer redo och mogen för dethär denna gången. Jag känner det liksom i hela kroppen.
 
Bjur på en gammal bild jag tror jag inte publicerat förut.... ;)
 
Save
0 kommentarer

Sock-kavalkad

 
Under den senaste månaden har jag gjort klart inte mindre än 3 par sockor. Jag som inte alls gillar att sticka sockor. Men det första paret var en knitalong, kunde ju inte låta bli!

 
Till det så köpte jag först ett annat sockgarn som visade sig vara mycket tunnare, enligt företagets egna sida på internet så skulle det vara samma-lika. Men det var det inte, och jag ville fortfarande ha dom vita partierna som var i "rätt" garn, så tog ett annat jag hade hemma. Eftersom det gröna var OS-garn så stickade jag mig helt enkelt ett par simpla OS-sockor. Utan att ens titta på ett uns OS samtidigt...

 
 
Sedan blev det så himla mycket garn över från Knitalongsockan, så när jag ändå hade farten uppe så gjorde jag ett par i det garnet också... Piece of cake! :P Men nu jäklar är det slut på strumpor för ett tag tror jag. Ska försöka få klart halsdukarna jag lovat ut till folk, plus att jag har ett yarnmailpaket som väntar på att bli gjort! ;)
 

 
0 kommentarer

Tillbaka i lugnet.

Så var min sista dag i hemtjänsten gjord, och det har aldrig kännts bättre. Jag behövde verkligen gå vidare med livet, denna sommarn skulle bli härlig och skön, det skulle vara mycket jobb, men det såg så ljust ut i våras. Fantastiska sommarvikarier och inte alls mycket att göra. Tji fick jag, och jag har knappt hunnit umgås med någon eller gjort hälften av alla grejer jag skulle klämma in emellanåt. Hann knappt med att umgås med syrran heller, för vi hade bara en enda ledig dag tillsammans, första helgen hon var här. Sen sprang vi i princip om varandra hela bunten härhemma.
 
Nu är syrran uppe i Piteå, och jag och skägget tog oss en sväng över till Oslo för att umgås med vänner och bekanta ett par dagar. Jag packade med kameran, men tog inte ens upp den ur väskan. Konstigt nog känns det mer okej än någonsin. Jag behövde några lugna dagar, istället söp jag in atmosfären ordentligt. Oslo är en himla bra stad för att vara storstad, slår London och Göteborg med hästlängder (Stockholm är inte med, för jag tycker bättre om Fagersta än Stockholm, och det säger mycket). 
 

Nu så har jag bara 10 dagar kvar att ta det lugnt på hemmaplan innan skolan börjar. Ska bli såååå skönt med rutiner, gick igenom mitt nya schema häromdagen och det är liksom riktiga niotillfem-dagar. Känns redan mycket bättre än 3h/vecka-utbildningen jag gick förra gången. ;) Roliga böcker är det också!
 
0 kommentarer