Sedan sist

Hejhej! Det blir lite glest mellan uppdateringarna, men å andra sidan händer inte särskillt mycket just nu. Vädret har varit trist och grupparbete i skolan har krävt min fulla uppmärksamhet. Sen har jag skaffat mig ett jobb också.
Men förra veckan tittade solen fram och jag fick en långhelg, så vi började städa upp trädgården torsdag och fredag. På lördagen rensade jag och möblerade om i köksskåpen och i söndags fick garderoben samma behandling. Slängde ner allt vintrigt i källaren och tog upp vårjackan (har kvar min nödjacka i bilen ett tag till dock). Denna veckan har vi haft två föreläsningar och nu behöver jag inte åka in förän på tisdag igen. Så denna veckan ägnar jag mig lite åt jobb och ska försöka börja läsa kurslitteraturen.En sak jag också gjorde förra veckan var att jag blev klar med ärmarna till telemarkskoften! Så jag grävde fram och lagade min symaskin, meeen det är en plastraket från Ikea så den klarar ju inte av nånting annat än deras tjocka, stela tyger. Så fick låna svärmors gamla trotjänare för att sy mina "säkerhetssömmar".
 

Har för övrigt stickat den alldeles för löst så det var inte mycket garn kvar TROTS att jag köpte ett garnpaket för L men har stickat den i M... Hörde av mig till butiken för att köpa ett nystan i samma färgbad, först verkade det som de sålt alla, MEN så hittade dom ett nystan till mig! Hittills har jag inte behövt öppna den, men har halsen kvar att sticka och nystanet på bilden nedan är ungefär hälften så stort nu efter att jag sytt axlar och ärmar.

Visst hittade jag de snyggaste knapparna någonsin?! ♥

I lördagsmorse, innan jag gav mig på köket så tog jag ett djupt andetag och klippte upp för ärmarna.
Det här är alltså statusen på koftan sedan söndags kväll. Ska köpa sytråd för att säkra kanterna på insidan. Sedan väntar jag på leverans av ett bomullsband som ska säkra sömmarna på framsidan. därför har jag inte vågat klippa upp mitt fram än. De var tydligen slut på lager så vi får se när (om) de dyker upp.... Suck, skulle beställt dom när jag satt och tittade första gången. Vill väldigt gärna ha denhär klar innan påsk!
(Man kan sticka som ett skyddsband också, men jag vill så väldigt gärna ha band med snyggt folklore-mönster..)
0 kommentarer

Moonshine

När brorsan kommer på besök är det inte utan stjärnskådning. Nu har han dessutom köpt en adapter så en kan koppla fast kameran på teleskopet. Spännande! Ska bli kul att prova fånga Saturnus igen. Vi gav oss på Jupiter, den starkaste pricken längst ner i mitten på bilden under. Men det blev liksom inte så himla häftigt.Älskar att komma ut på landet ibland, en glömmer lätt bort hur mycket ljus månen faktiskt avger. Det var
busenkelt att leka med ljuset i photoshop och nästan göra dagsljus. Dessa bilder togs ungefär mellan klockan nio-tio. Förra gången hade vi bara "ljushjälp" ifrån Hallsberg (plus att det var i Maj och nästan för ljust för stjärnfoto).

 
0 kommentarer

Fårfest i Kil

Igår tog jag Fårrden och åkte iväg till Kil för lite fårfest!
En mässa på temat får (utifall det inte framgick), sjukt rolig grej! Det var liksom, ALLT som hade med får att göra. Det stod några får utanför, det fanns några montrar som serverade fårkött i olika varianter, det fanns fårskinn, tovad ull, kardad ull, rå ull, vallhundsföreningar, stickade kläder, tovade kläder, böcker om får och jag tror ni fattar....

Mitt mål för denna resa var att köpa den lila Moods of colors-härvan på bilden, ett stycke färdig-att-spinna-ull, band och knappar till telemarkskoftan och tygpåsen som dök upp i mitt rekomenderat-flöde på instagram (eheh..).
Som ni ser, så lyckades jag med allt utom det som faktiskt behövdes (band och knappar alltså).

Mötte upp Ronja på plats och vi gjorde lite så som man brukar, tar ett varv först och känner in. Egentligen ville jag springa till Moods för att få nystanet som jag spanat in på instagram och som bara skulle med till Kil (eller vad vet jag, hon kanske färgar upp mer, men dumt att chansa), men jag tänkte att "är det meningen att jag ska ha det så finns det kvar när jag kommer".

- Iallafall,
Bland det första jag hittade var någon som sålde ChiaoGoo-stickor, köpte ett par akut på symässan förra året för att kunna sticka på bussen hem, tänk om jag vetat då att det är de bästa jäkla stickor jag någonsin köpt (har liksom inte varit lediga sen dess) och att de dessutom är nästintill omöjliga att få tag på i Sverige!? Seriöst, dom säljer bara snordyra kit med utbytbara tippar och det är liksom inte det jag är ute efter. MEN här fanns det någon som sålde precis den sort jag vill ha, så jag bestämde att jag skulle gå dit det sista jag gör om det finns pengar kvar (prioriteringar liksom!). Efter lunch gick vi dit igen, och Ronja hittade ett jättesnyggt garn, fick precis en snap på sjalen hon börjat sticka, magiskt! ♥
Det första jag köpte var faktiskt Moods, det hängde faktiskt ganska många härvor kvar när vi kom dit, övervägde nästan att köpa två, eller en + en grå eller svart till en sjal. Men! - budget - Får efterbeställa en härva när CSN kommer nästa gång, gråskalor är ju inte svåra att få tag på ;)
 
Sen kikade jag faktiskt på knappar men blev inte riktigt sams med någon av dom, då är jag mer förtjust i några jag hittade på internet. Men ska kika inne hos min garndealer i Örebro först också! Sedan sprang jag in i någon som sålde Kampes! Min Hitchhiker är stickad i Kampes (köpt på samma symässa som och stickad med ChiaoGoo-stickorna) och dom hade en underbar rosa nyans som verkligen ville bli en PussyHat, och så kommer det bli garn över som jag kan göra något med resterna från Hitchhikern med. :D

 
Sen var det detdär med ullen, vilken ull är bäst nybörjarull och vem ska jag köpa den av? Men det ordnade upp sig, vi hittade en dam med jättefina topsband (ullflätan alltså) Hon rekomenderade Corriedale-ull och hade den jättefina gul-gröna flätan, och dessutom björk-broschen. Kunde liksom inte låta bli, är visst lite björktokig...
Efter att jag köpt tygpåsen så köpte jag ett garnkit för att göra små påskägg för mina sista kontanter - dagen gick jämnt ut, perfekt!
 
Tog faktiskt med mig kameran till Kil, tänkte göra något fint inspirerande inlägg, men jag var så hög på ullångor att den bara låg i väskan hela dagen. Tog inte ens nån bild med mobilen.. Nästa gång kanske!
0 kommentarer