Svammel.

Dethär med att vara sjuk som en följd av stress är lite knepigt. För även om jag fått ledigt, kroppen har slappnat av och bestämt sig för att bli sjuk, så betyder det oftast inte att man är färdig med själva ansträngningarna. Jag har en dags jobb kvar, sedan får jag bli sjuk. Nu står jag alltså framför dethär dilemmat att jag har en vilodag, men jag vågar inte riktigt vila. Det finns liksom två sätt det kan sluta på. 
1. Jag kan faktiskt mota förkylningen i grind och den försvinner helt
2. Sjukan blommar ut och jag blir sängliggandes. 
Det enda jag lärde mig av min fantastiske samhällslärare i gymnasiet var att vila är den bästa medecinen. Jag vet ju det. Men jag har svårt att tro det när vilan är det som släppt in sjukan. 
 
Men, jag kör ju förfullt på mitt mellanting, skrotar runt hemma i pyjamas, tvättar och pimplar te. Funderar på om det går att överdosera C-vitamin och drömmer mig tillbaka till Norge på Matildas blogg... Häpphäpp! 

0 kommentarer

Gräsänkan och muminhuset.

När gubben är iväg och åker skidor och dricker öl i toppstuga, så får gumman koka sig en kopp te och bre sig lite lyxmackor. Nyaste muggen är årets jubileumsmugg och belöningen för att jag väger mindre än 75kg! Och mer te lär det bli, för förkylningen står och bankar på dörren, efter stressveckan på jobbet så tog bacillerna ut sin rätt, otroligt mycket förkylningar nu och jag har varit sååå tacksam att jag inte blivit sjuk än. Men, somsagt, stressen blev min akilleshäl. Imorgon ska jag kurera mig, har köpt på mig nonstop och fick en tidning i brevlådan idag, så det blir tvättstuga och tepimpling imorgon, ska inte sticka ens en nästipp utanför dörren imorgon. På söndag ska jag jobba delad tur, sen räknar jag nästan med att jag blir däckad i sängen hela nästa vecka. ;)
0 kommentarer

Vägningsdag!

Sikken jäkla dag jag har haft, som om det inte räckte med vågen visade plus (som väntat visserligen, men ganska nedslående ändå) så har det varit en rent ut sagt fördjävlig dag på jobbet. Har gått på bristningsgränsen till tårar hela dagen, det sprack en sväng på morgonen. Men det var bara att bita ihop och kämpa på, har fantastiska kolleger och i slutändan lyckades vi ganska bra ändå. Kunde vart värre. Efter en kram från chefen och en tur på ica med mor i luren så kändes det lite bättre att komma hem och slänga sig på sofflocket med en fryspaj. Imorgon väntar ännu en lång dag på jobbet, på torsdag firar jag ledigheten med en simtur, sen blir jag gräsänka hela helgen, så det firar jag med att jobba lite till. Pööörfekt

För att återgå till invägningen, så var det ändå bara 0,9 plus, och det ska jag väl klara att bli av med till nästa Tisdag, med allt rännande på jobbet så blir det ju inte något uttråkat småätande iallafall, vilket är min största fälla. Sen spelar det ingen roll, man måste ju tänka på vad man lyckats med ändå! Sköterskan kommenterade min viktnedgång idag också, när man får frågan hur mycket som försvunnit så får man ju också en påminnelse till sig själv att det tamejtusan ÄR 12 KILO som är borta (trots plus) PLUS! att jag numera är nere på hälsosamt BMI! :D Bara en sån sak! 

Puss på er! 
0 kommentarer